EN
AKCIJA UMIROVLJENICI ZAJEDNO
Obala Vladimira Mažuranića 2
Hrvatska - 47000 Karlovac
OIB:33971013706
Početna O nama Vijesti Dokumentacija Kontakti

Politička stranka Akcija umirovljenici zajedno osnovana je 28. prosinca 2012. godina kada je na osnovu zaključaka i odluka osnivačke skupštine pokrenut postupak registracije stranke. Stranka je registrirana 8. veljače 2013. godine, a gosp. Darko Križanić postaje predsjednik stranke.

Vodstvo stranke je već kod osnivanja stranke istaklo ambiciju izgradnje političke snage koja će zastupati osobe starije životne dobi, zastupati njihove interese i aktivno sudjelovati u pravičnom rješavanju njihovih životnih pitanja ideološki neopterećena i neopredijeljena.

Već po samom osnivanju stranka je bila izložena izazovima predstojećih lokalnih izbora. Stranka je kroz organizacijski rad i rad na omasovljenju uspjela istanuti svoje kanidate na listama za Gradska vijeća Ogulina, Duga Rese i Karlovca, te za Županijsku skupštinu Karlovačke županije. Aktivan rad i dobar program u predizborno vrijeme polučio je izvanredan rezultat pa je tako stranka ostvarila jedno vijećničko mjesto u Gradu Duga Resi, te dva vijećnićka mjesta u Županijskoj skupštini Karlovačke županije.

Stranka će i dalje aktivno raditi na ostvarenju projekata od važnosti za osobe starije životne dobi, kao i na dizanju svijesti umirovljenika o potrebi aktivne potpore i participacije u radu stranke.

Misija svih nas u ovome poslu je otvoreno i mudro, na legitiman način podizati društvenu svijest o potrebama nas umirovljenika, onih koji su ne tako davno gradili ovaj grad i zemlju, u znoju lica svoga, te stoga smatraju da imaju pravo na dostojanstven odnos prema sebi.

Vizija svih nas u ovome poslu je srčano i pametno izboriti se kroz legitimnu političku borbu za sudjelovanju i suodlučivanje u gradskom vijeću i županijskoj skupštini, a kako bi svi zajedno još kvalitetnije mogli ukazivati na zasebne potrebe naše populacije, te s time pomoći ne samo sebi, već i svojoj djeci i porukom solidarnosti zajednici u cjelini.

POKRENIMO AKCIJU ZAJEDNO!

Facebook stranica Gmail